Skip to content

5 Jópofa Dolog Tökből Halloweenre

Ha Halloweenről van szó, gyakorlatilag mindenkinek azonnal a töklámpások ugranak be: ezek váltak a Halloween egyik jelképévé, pedig a helyzet az, hogy egy csomó egyéb jópofa dologra felhasználható a tök. Ebben a posztban megismerhetsz 5 jópofa dolgot, amit tök felhasználásával készíthetsz az idei Halloweenre.

Fából készült tábla tökön

Fából készült tábla tökön
Forrás: cutediyprojects

Ezt a jópofa dekorációt felhasználhatod például arra, hogy elnavigáld az ismerőseidet a kempinghez, a kerti partihoz, vagy akár arra is, hogy üdvözöld Halloween idején a házadba betérő barátokat és családtagokat. A tökön kívül csak egy egyszerű fadeszkára és fehér festékre van csak szükséged. Egyszerű, de mindenki imádni fogja!

Készíts bölcs baglyot

Halloween bagoly
Forrás: cutediyprojects – Halloween

Ezt a jópofa, bölcs baglyot ábrázoló alkotást össze tudod rakni két sütőtökből és néhány extra kiegészítőből. A végeredményt ki tudod rakni a kertbe jópofa látványosságként az arra járóknak, vagy akár benti dekorációként is felhasználhatod, hogy hangulatosabbá tedd az otthonodat.

Terrárium

Terrárium
Forrás: Homebnc

Ezt a jópofa, ”szellemek járta” miniatűr terráriumot egy közepes méretű sütőtökből tudod elkészíteni, aminek első körben ki kell vájnod a belsejét oldalról. A belsejét úgy díszítheted fel, ahogy neked jól esik: tehetsz bele mini papírházat, néhány növényt, és már készen is vagy!

Töklámpás

Töklámpás
Forrás: Homebnc – Halloween

Természetesen nem hiányozhat a listáról a töklámpás sem, elvégre mégiscsak Halloweenről van szó. Hogy milyen faragsz, az kizárólag a kreativitásodon múlik. Ha teheted, akkor mindenképpen vond be a családtagokat is az elkészítésébe, mert hidd el, hogy úgy sokkal nagyobb buli lesz, a gyerekeknek pedig szuper elfoglaltság egyben.

Szarvas tökből

Halloween Szarvas tökből
Forrás: Cute DIY Projects

Egy fehér színű sütőtök, két gomb, cérna, ragasztó és néhány színes papír kell csak ehhez az aranyos alkotáshoz, ami ugyan egyszerű, de hihetetlenül jól feldobja Halloween idején az otthonodat. Arról nem is beszélve, hogy karácsonykor újra elővehető!